Учители-новатори с опитност и мъдър дух

Добрите практики на традиционното  българско образование съчетано с ядрото от световно известни педагогически модели  с фокус,  синхронизиран с прогнозите за развитие на образованието от водещи експерти и институции на световно ниво  + артистично преподаване за забавление + духа на демократичното образование.

Авторски проекти

Ето тук е истинската сладост от обучението – палитра от области на бъдещето, в които интересите и способностите ти се развиват, а мечтите и въображението ти политат.  

 

  • Млади изследователи – съвместен проект с Центъра за творческо обучение Space Camp NASA Turkey
  • Лабораториите на Едисън – съвместно с Музейко, Техномаджикленд и Политехнически музей
  • Медицина за деца – съвместно със студенти от Медицински университет в София
  • Био игри - съвместен проект с Био игри
  • Историята като приказка – съвместен проект с вдъхновителите на "Българска история" и Исторически музей, София
  • Тайнственият свят на спора – правно образование в класната стая, съвместно със съдии-ментори – м.юни споровете се пренасят в заседателна зала в Съдебната палата 
  • "Търси се Супер STEM" – поощряват се талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят, да експериментират и да участват в националния конкурс организиран от EduTechFlag, Bulgaria

Лично отношение

Да оставим успешна и ярка следа в развитието на всяко дете!

Какво означава това за нас ще попитате?

Отговорът е съвсем простичък: Всяко дете трябва да успее. Всяко дете трябва да открие смисъла на своя живот. При всяко дете трябва да се разпали искрата на познанието. Всяко дете трябва да е щастливо в тази общност. Всяко дете трябва да намери своя елемент. Всяко дете трябва да развие мечтите си. А ние? Ние просто ще вървим заедно с децата по техния път.

Здравно образование „Медицина за деца”

Децата винаги са били любопитни и са искали да научат повече за себе си, за тялото си, за процесите, които протичат в него. Колкото повече опознават тялото си и протичащите биохимични процеси, толкова по-добре биха се грижили за него. 

Здравното образование е естествена превенция срещу вредни, а някои от тях и смъртоносни  навици, които хората изграждат за съжаление доста често от ранна възраст: неправилна стойка на седене, злоупотреба с технически средства /TV, GSM, PC/,  преяждане и затлъстяване, диети и анорексия, травми, удари, ползване на наркотици,  алкохол, тютюнопушене.

Води се от студенти по медицина в МУ София. 

Състезателна и забавна математика

Състезателната математика е насочена към деца със силно изявени интереси по математика, които желаят да се занимават със състезателна математика и им предстои да докажат в състезания своето желание.

Съвременни дигитални ресурси

Прилагане на концепцията за „Креативна класна стая“, базирана на модела „едно към едно“, познат още като преносим компютър за всеки ученик, показващ как съвременните технологии мотивират учители и ученици да усъвършенстват своите знания и умения иновативно, интерактивно и ефективно + динамичната класна стая. 

 

В часовете по компютърно моделиране и програмиране сме заложили на разширена авторска програма. Това позволява на децата с напредване на възрастта да разработват сами интерактивни анимации и игри. Тези знания и умения им помагат да се включват в различни състезания по програмиране и информационни технологии. Инструментите, които използваме са специално разработени за обучение на деца по програмиране.

 

 

Семинари за деца

Семинари за деца, водещи до себеопознаване, умения за  целеполагане и уверено презентиране пред публика, система, развиваща резервните капацитети за четене с висока скорост и висок процент на възприемане на деца и тийнейджъри.

Space Camp NASA

 Oбучение по програмата „Бъдещи изследователи“, която се провежда целогодишно и включва STEM образование. 

Участието по програмата дава възможност за кандидатстване за стипендии и участие на нашите ученици в Space Camp Turkey - един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа, Азия и Близкия Изток Space Camp Turkey e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в гр. Измир, Турция. 

Програмата "Бъдещи изследователи" е подходяща за деца от 9 до 15 г..

По време на занятията се използва напълно безплатно пълен комплект NASA-изготвени учебни материали и видеа и се общува с експерти от Space Camp Turkey .

 

В седмицата на "Бъдещите изследователи" през август, одобрените кандидати заминават на едноседмично обучение в космическия център като представят своите проекти по време на Научния Панаир в Space Camp Turkey. -  https://spacecamp.cct.bg/ 

 

Учене в „зелена” класна стая

В двора на училището са обособени различни кътове и селища – прекрасно място да се превъплътиш във времето на различни епохи или да отидеш напред в бъдещето.

Позитивна психология / Ненасилствена комуникация

Ненасилствена комуникация е практически метод. ННК предлага ясен и ефективен модел за общуване, базирано на сътрудничество, съзнателни избори и взаимно разбиране. Негова цел е да повиши способността ни да вдъхваме съпричастност у другите и да реагираме съпричастно. Този подход към общуването поставя ударение върху състраданието като мотиватор за действията ни, а не върху страха, вината, срама, обвиненията, конкуренцията, заплахата или налагането на наказания.

Повече часове по езици

Българският език е роден. С български език се кандидатства в престижни колежи и гимназии като Американския колеж. В обучението са включени часове по творчески писане  /есе/. – 10 часа седмично

Английски език – 10 часа седмично

Всяко дете може да започне с втори език от 2-ри клас – немски или испански.

По английски, немски и испански освен филолози преподават и педагози чужденци.

 

Bonjour!

朋友你好

Повече изкуства, спорт и танци

Изкуствата поддържат духа ни буден, а спортът – телата ни здрави и хармонично развити. Без животворната комбинация от двете формулата ни за щастие и благополучие няма как да заработи. 

Сценични театрални, музикални и танцови изяви